Dnes bola k registrácii doména Nemocnica.sk. Na tom by nebolo nič výnimočné, keby ju nechytil úplne neznámy a bezvýznamný registrátor, ktorý okrem danej domény, nikdy žiadnu inú doménu neregistroval, pretože sa zrejme asi len nedávno stal registrátorom. Doménu registroval sám na seba. Tento registrátor vlastní iba 4 domény: aFortuna.sk, iKultura.sk, Nbu.sk a oddnes aj Nemocnica.sk.
Logicky sa podsúva otázka, ako sa mu to podarilo?
Odpoveď je možno jednoduchšia, ako sa zdá. Tie predošlé 3 domény mu registroval jeho dovtedy jediný oprávnený registrátor STRADIWARE s.r.o., ktorej je spolumajiteľom firmy aj p. Patrik Krauspe. Že vám je meno Patrik Krauspe známe ? Bodaj by nie, veď človek s rovnakým menom je dlhoročným členom predstavenstva a riaditeľom SK-NIC a.s. Asi náhoda? No, neviem, či je náhodou aj to, že firma STRADIWARE s.r.o. aj firma, ktorá oddnes vlastní doménu Nemocnica.sk sídlia na tej istej adrese, viď výpis ORSR?
Nemocnica.sk je predsa len lukratívna doména, ktorú každý deň nie je možné registrovať. Firma, ktorá ju dnes chytila (pri všetkej úcte), by mala minimálnu šancu, nakoľko v tejto džungli vládnu silnejší a úspešnejší hráči. Napadlo aj vás, či by bolo možné takúto doménu registrovať bez pomoci samotného SK-NICu ? Nepripomína vám to náhodou kauzu Kultura.sk ? Aj vám sa zdá, že je to priveľa náhod?
(Všetky uvedené informácie sú voľné dostupné na stránkach SK-NIC, orsr.sk a zoznamdomen.sk)
No, nahoda to urcite nie. A u p. Krauspeho zrejme ide aj o konflikt zaujmov, lebo predsa je vo vztahu k SKNICU aj k svojej firme a tieto dve sa nezlucuju. SK NIC je sice sukromna firma, ale nie tak celkom. Su tam aj zastupcovia statu, Krauspe je tam tiez dlho a bol v SDKU.
Posted by xxx | 18. August 2011, 13:09sk-nic je firma, ktorej nikdy neslo o podporu internetovej komunity na slovensku, ale len a len o zisk. a v tomto pripade, zial plati, bez prace su kolace.
Posted by dneSKa-nič | 18. August 2011, 13:46Dolezite je len jedno, ci pri tom porusili pravidla hry. Inak ide len o eticko-moralny problem.
Posted by Spyros | 18. August 2011, 14:05Pozrite sa kde ma ta firma 3 z 5 domen:
STRA-0032
Stradiware, s.r.o.
Adresa: Klemensova 12, Bratislava 81102
Kontakt: Kamil Krauspe
Telefón: 0905724420
SK-NIC id: STRA-0032
Chapete?
Posted by Jerry | 18. August 2011, 15:43Sorry, necital som clanok, taky som bol rozhorceny. Tam sa uz o tom pise.
Posted by Jerry | 18. August 2011, 15:45No tak to už na Slovensku chodí, sú rovní a rovnejší a my sme tu len do počtu…
Posted by VladoPt | 18. August 2011, 16:05Najhorsie na tom je, ze sa ani nenamahaju to zakryt, ale otvorene podvadzaju a klamu.
Posted by Jerry | 18. August 2011, 16:20Tak to si snad robis prdel?! Oni sa na kultura.sk asi nepoucili (mimochodom na tej domene stale nic nie je). Preco o tomto nepise napr. SME, prilis mala ryba?
Posted by Vladimir Rejholec | 19. August 2011, 3:13Chalani,
na FB sme zalozili skupinu, http://www.facebook.com/pages/SK-NIK-podvodn%C3%ADk/239438386095291
http://www.facebook.com/pages/SK-NIK-podvodník/239438386095291
pridajte sa aj vy
Posted by xXx | 19. August 2011, 8:02Som sa dotazoval cez FB nastenku SK-NICu 2 x na to, co myslite? Okamzite mi prispevok vymazali.
Posted by xXx | 19. August 2011, 8:06Mozno nie je spravne niekoho oznacovat ako podvodnika, zo zakona tak mozete urobit len s clovekom, ktoreho sud pravoplatne za toto odsudil (a oznacil za podvodnika), inak to je postihnutelne, tymto nic nedokazete, bohuzial.
Posted by Peter | 19. August 2011, 13:54O tu domenu som sa pokusal aj ja, a to som dopredu tusil ze to bude ako s kulturou.. Neskutocne nieco.
Posted by Gordon | 19. August 2011, 16:48V kazdom pripade je tu podozrenie z podvodu a nie je to problem dokazat.
Posted by Jerry | 20. August 2011, 11:21Nezastavam si ich, ale ked to nie je problem dokazat, tak to dokazte a nemumlite o tom
Posted by Peter | 20. August 2011, 12:38Páni, článok bol zverejnený, aby upozornil na veľmi nezvyčajný odchyt domény.
Nikoho tu nechceme súdiť a už vôbec nie urážať. Držte preto prosím aj diskusiu v týchto mantineloch.
Posted by buben | 20. August 2011, 14:38Peter: Samozrejme ze to je velmi jednoduche dokazat.
Dajte mi 100 eur a ja Vam poviem ako.
Ak by to niekto chcel seriozne vysetrovat, ta mu rad tento tip poskytnem zadarmo. Ale verim ze by na to prisiel aj sam, lebo to nie je nic zloziteho.
Ja som v zahranici a nepridem na Slovensko kvoli tomu, aby som zaloval SK-NIC.
Napriek tomu treba verit, ze ak sa o takychto pripadoch bude pisat, tak sa to moze prispiet k vyrieseniu. Neviem ci su na ministerstve vsetci taky zaneprazdneni, alebo skorumpovani, alebo len o tom nevedia. Ale stat by sa mal starat o svoju domenu.
Posted by Jerry | 23. August 2011, 11:19Inak k domene kultura.sk.
Ti isti ludia (technici) pracuju pre SK-NIC ako ja pre Swan. A maju priamy pritup ku kodu. To je fakt.
Posted by Jerry | 10. Október 2011, 11:03Dobry den
Dnes ste mal v sledovani domenu obed.sk? Tak iba pre informaciu som Vam zistil,ze kam vedu nitky. Uz predtym bola tato domen pridelena Janovi Ondirkovi,ktory zahadne pracuje pre SWAN BEAUTY LOUNGE.
Prekvapuje vas, ze ju dnes neodchytil ziadny backorder? Iba taka informacia ,ze domenu ma teraz,po dnesnom stave DEL (resp vcerajsom) registrovana firma
Name Mgr. Pavol Palka
Organization ITECON SLOVAKIA, s.r.o.
a ked si vyhladate pana Pavola Palka na FB zistite ,ze medzi priatelmi ma zaradeneho Patrika Krauspeho. Nahoda?
Je to skor domienka ale domena podla nasich zaznamov nepresla ani do stavu,kde by sa dala vobec zaregistrovat
Posted by Joker | 6. December 2012, 23:48